Mijn naam is Wietske Otter (1957), geboren in Rotterdam. Sinds 1989 woon ik met veel plezier in Houten. Naast mijn passie fotograferen, ben ik in 2014 begonnen met vrij abstract schilderen, eerst onder leiding van beeldend kunstenaar Rolina van Vliet uit Hoevelaken. Sinds een aantal jaren werk ik als autodidact en ben geïnspireerd door de abstracte werken van o.a. Gerhard Richter, Sean Scully. Sam Francis en Armando.

Ik schilder met acryl in vele lagen. Omdat acryl gauw droog is kan ik sneller een nieuwe laag op het doek aanbrengen. Een aantal schilderijen zijn gemaakt met paletmes en kwast en soms met mijn vingers. De laatste tijd gebruik ik ook een troffel. Soms gebruik ik ook ander materiaal, zoals aluminiumfolie of schelpenzand of bast van bomen om meer textuur en reliëf te krijgen in mijn werken. Ik werk vaak intuïtief. Ik begin met een idee, maar vaak komt er iets heel anders uit, wat dan weer verrassend is. Ook kan ik in mijn schilderijen mijn gevoelens kwijt, wat vaak te zien is aan de beweging en het gebruik van kleuren en van licht en donker in mijn schilderijen.

Wat betreft mijn fotografie ben ik me aan het toespitsen op Fine Art Photography. U vindt een aantal voorbeelden op mijn website.

Kom gerust eens kijken op mijn site. Mijn schilderijen  en foto's zijn te koop. De prijzen zijn op aanvraag. Tevens verkoop ik kunstkaarten van mijn schilderijen en foto's. U vindt ze in de webshop!

Ik ben lid van de NABK.

Heeft u belangstelling voor een schilderij of een foto, laat u me dat dan weten via het contactformulier. Ook werk ik in opdracht aan een schilderij.

Van harte welkom!